Com una pinya va fer viral un corredor valencià en la marató de Nova York

El protagonista d'aquesta història és Enrique López de Briñas, corredor i metge voluntari de la Mitja Marató i de la Marató de València de 2022 

Xavi Blasco entrevista Enrique López de Briñas en 'A córrer' / À Punt Mèdia

Darrere de cada corredor hi ha una o més d’una història. Molt curiosa és la que ha trobat l'equip d'A Córrer. Es tracta de l'anècdota que li ha contat a Xavi Blasco el metge valencià Enrique López de Briñas. El metge és un habitual de les competicions valencianes, on unes vegades participa com a corredor i altres com a metge voluntari, com és el cas de la Marató de València 2022. 

López de Briñas, en l’última marató celebrada a Nova York, va decidir participar com a corredor. Fins allà va anar amb la seua samarreta del València CF, estampada amb la senyera i també amb tota la il·lusió del món. En arribar al lloc de la marató, casualitats de la vida, es va trobar amb un conegut de la Mitja Marató de València. Es tractava d’un israelià que allà on corre ho fa amb una pinya al cap, “que porta durant tota la carrera i que manté plantada amb l’ajuda del seu equilibri, ja que no va pegada amb cap substància”, li ha explicat el metge a Blasco.

Corredor israelià que allà on corre ho fa amb una pinya al cap
Corredor israelià que allà on corre ho fa amb una pinya al cap / À Punt Mèdia

Enrique, quan veure el popular corredor, el va saludar i el metge va decidir eixir a córrer amb ell. El que el metge no esperava és que la imatge de l'israelià amb la pinya al cap corrent la Marató de Nova York es faria viral per tot arreu. I com que ell anava al costat, en acabar la carrera va començar a rebre missatges d’amics i altres aficionats del València CF que l’havien vist córrer amb la samarreta de l'equip. 

Metge voluntari de la Marató de València

Enguany, López de Briñas no correrà la Marató de València. El que sí que farà serà formar part d’un equip entre dotze i catorze metges que al llarg de la carrera presten assistència a qui ho necessita. Com ja va fer en la Mitja Marató.

Preguntat per quina és la seua faena, ha respost: “Intentem evitar mobilitzar recursos innecessaris. Per exemple, si es tracta només d’una rampa decidim si amb l’ajuda de glucosa o sal es pot recuperar l’estabilitat i evitem així cridar una ambulància”. 

També et pot interessar

stats