Tres corredors valencians sèniors que aspiren a fer una marató de rècord

Vicente Ubeda, Magdalena Vila i Paco Martí —que amb la Marató de València 2022 sumarà 58 maratons— s’han preparat molt per a batre la seua marca

Corredors sèniors de rècord en 'A córrer' / À Punt Mèdia

Per a gaudir corrent i poder participar en una marató rellevant com la Marató de València la vida sembla llarga, i la il·lusió no s’esgota. Això és el que han demostrat Vicente Úbeda, Magdalena Vila i Paco Martí, tres corredors sèniors, a l’equip d’A córrer. Ells han contat com estan preparant-se, com es troben i que esperen en l'esperada data. 

Vicente Úbeda l’any 2021 va fer el rècord d’Espanya amb 2 h 54 min
Vicente Úbeda l’any 2021 va fer el rècord d’Espanya amb 2 h 54 min / À Punt Mèdia

Vicent Úbeda, rècord d'Espanya de la seua categoria l'any 2021

Vicent Úbeda és un jubilat de seixanta-set anys. A la Marató de València participa en la categoria M65. Com ha contat a Xavi Blasco, “l’any 2021 vaig fer el rècord d’Espanya que eren 2 h 54 min i enguany aspire a batre’l”. Davant les càmeres d’A córrer ha reconegut que en aquest 2022 no està amb la mateixa forma física que l’any passat, “però m’agradaria aconseguir almenys quedar igual”.

Úbeda acaba de passar una lesió "prou important" i no sap com li anirà. Ell sols vol acabar-la i si pot millorar la marca, perfecte. “Jo soc una persona molt competitiva. M’agrada donar tot el que puc. Així que intentaré baixar la marca i si no puc, a passar-ho bé”.

Magdalena Vila participarà en la Marató de València 2022
Magdalena Vila participarà en la Marató de València 2022 / À Punt Mèdia

Magdalena Vila, una altra sènior de rècord

Una altra corredora sènior de rècords és Magdalena Vila, una funcionària que també va darrere de fer rècord. Als seus seixanta-set anys, com Vicente, també participa en la categoria M65. “Intentaré baixar de les 3 h 30 min. Si ho aconseguisc mantindria el rècord d'Espanya de la meua categoria”.

Magdalena ha explicat a Xavi Blasco que enguany s’ha preparat de manera més intensa que l’any 2021, “però físicament jo em trobe pitjor enguany. El 2019 va ser un any genial, el 2020 la pandèmia… i el 2021 tocava remuntar, però crec que arribaré molt bé, en perfectes condicions”. De fet, segons ha dit, quan acaba una marató no necessita “ni deu ni quinze dies per a recuperar-me, jo pocs dies després ja estic de nou entrenant”.  

Paco Martí participa a la Marató de València 2022
Paco Martí participa a la Marató de València 2022 / À Punt Mèdia

Paco, el sènior de 70 anys que acumula 58 maratons

Paco és el sènior d’aquesta tríada d'atletes. Té setanta anys, és jubilat i participa en la categoria M70. També ha patit una lesió. “Després d’un any en què per una lesió ho ha passat molt malament, ha acudit a la Marató de València amb un objectiu clar: “Vull batre el rècord d’Espanya de la meua categoria, M70”.

El seu problema és que calia haver fet més quilòmetres abans de la competició. Però ha sigut la lesió que li ha impedit entrenar més, tot i això pensa continuar sumant maratons. “Després d’haver participat en 57 maratons, la de desembre de 2022 serà la número 58 i vaig amb molta il·lusió”. 

També et pot interessar

stats