Els consells del seleccionador de l'elit nacional de la Marató per a afrontar els dies previs a la carrera

Xavi Blasco entrevista en A córrer José Antonio Redolat, entrenador i fundador del club Redolat Team i seleccionador de l'elit nacional de la marató

José Antonio Redolat, de Redolat Team, entrevistat en 'A córrer' / À Punt Mèdia

José Antonio Redolat, entrenador i fundador del club Redolat Team, ha parlat amb Xavi Blasco, de l’equip d’A córrer, sobre com afrontar els dies previs d’una carrera, així com del seu paper com a seleccionador espanyol de la marató.

El Redolat Team és el club amb més participants de la marató, a la qual aporta un total de 160 corredors i corredores. Xavi Blasco ha destacat que ser el club més gran d’una carrera en què participen 30.000 persones "és una dada important". En paraules de Redolat, la marató, "per tot el que representa, és molt rellevant per al nostre club i per als atletes".

Del club Redolat ha dit: "Hem anat creixent a poc a poc. Volem que la gent faça les coses bé i que comencen per carreres més curtes, com la del Circuit de València (de cinc o sis quilòmetres), que després passen als 10 km, a continuació a la mitjana... i tot per tal d’acabar en la gran festa de la marató. I per a nosaltres és un orgull ser, en una de les millors maratons del món, el club amb major representació".

Assessora tota mena de corredors

Redolat ha explicat Blasco que els dies previs a la gran carrera està en contacte amb els millors atletes espanyols, els que acudiran a la Marató de València, i a més a més el club també assessora corredors que tenen objectius molt diferents. "Aquests dies he d'anar canviant el rol dels entrenaments durant la setmana. Comences amb els atletes populars i entre ells hi ha gent que només aspira a completar la marató, i cal adaptar l'entrenament per a ells; d'altres busquen rebaixar la marca de 2:30 hores… I després està l'elit espanyola. Vaig mesclant-ho tot, amb un únic propòsit: que tots facen la seua millor marató".

Quin consell dona José Antonio Redolat als corredors i les corredores? Doncs que finalitzen la preparació. Segons Redolat, cal defendre el quilometratge, fer la posada a punt, no passar-se'n de ritmes i també, durant els dies previs, evitar constipar-se, cuidar l'alimentació i fer un bon descans.

També et pot interessar

stats