El testimoni de Daniela en '400': "He viscut dues crisis, una pandèmia i un càncer. Tinc més batalles per a contar que la meua iaia"

Daniela Moreno, afectada de càncer que rep l’ajuda de l'ONG Aspanion, ha protagonitzat un dels monòlegs d’humor del programa 400

Daniela, amb un somriure enlluernador, conta com ha viscut la malaltia / À Punt Mèdia

Daniela és tot somriure. Aquesta jove de quinze anys és capaç de no perdre l'alegria ni un segon mentre parla de la seua experiència vital, la que li va canviar la vida. Daniela ha contat a Pere Aznar, conductor del programa setmanal 400, com va descobrir que patia un càncer d’os, un osteosarcoma, i també com ha sigut el dia a dia durant la recuperació de la malaltia.

Preguntada per Pere com va descobrir aquesta malaltia, que s'amaga dins dels ossos, i que pot ser difícil de trobar, li ha contestat: "Va ser de la manera més curiosa. Vaig caure a la dutxa i se me'n va eixir el muscle. A l’hospital intentaven posar-lo al lloc, i en una de les proves van trobar una taqueta menuda que va confirmar el que patia. Mon pare va ser qui em va explicar que volia dir la paraula oncologia, l'àrea on estava la meua habitació".

La família de Daniela rep l'ajuda d'Aspanion, una ONG que —segons les necessitats de les famílies— les ajuda econòmicament o psicològicament, gràcies a les aportacions de les persones que hi col·laboren.

Sa germana (a la dreta) escolta com Daniela, en acabar el monòleg, li dona les gràcies
Sa germana (a la dreta) escolta com Daniela, en acabar el monòleg, li dona les gràcies / À Punt Mèdia

Daniela ha tingut la fortalesa de recordar anècdotes diàries de la seua malaltia en 400, viscudes amb la família. I ha protagonitzat un divertit monòleg en què ha aconseguit llevar foc i duresa a la situació dramàtica viscuda. En un moment del monòleg ha dit: "Em va caure el cabell i després va començar a eixir-me'n molt poc. A ma casa em van posar un malnom, em deien 'la Kiwi'... I vos puc confirmar que el kiwi és laxant, perquè cada vegada que ho deien, jo em cagava en ells".

Daniela també ha volgut riure amb la quimioteràpia en dir: "A l'hospital estudiava Secundària i sols vaig aprovar Química, perquè la quimioteràpia la tenia interioritzada. He viscut dues crisis econòmiques, una pandèmia i un càncer, puc contar jo més batalletes que la meua iaia".

Ací tens el programa sencer:

També et pot interessar

stats