En els últims dies s'ha incrementat la presència de pol·len a l'atmosfera

Diumenge 13 de maig, a Xàtiva, es va superar la concentració de 100 grans de pol·len d'olivera per metre cúbic.

En els últims dies s\'ha incrementat la presència de pol·len a l\'atmosfera
En els últims dies s'ha incrementat la presència de pol·len a l'atmosfera

La informació facilitada per l'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (AVAIC) destaca que la setmana passada el pol·len més abundant va ser l'alliberat per les alzines. Aquests arbres tenen la capacitat de produir i d'alliberar grans quantitats de pol·len. Afortunadament, aquest tipus de pol·len no és considerat potencialment molt al·lergènic.

Com sempre, AVAIC ens ofereix un informe setmanal dels nivells de concentració de pol·len mitjançant les mesures realitzades amb els captadors de pol·len ubicats en diferents punts del territori.

AVAIC fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població. Els al·lergòlegs fan diversos tests per poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si som al·lèrgics a més d'un. Cada persona reacciona d'una manera diferent a la mateixa concentració de pol·len i, a més, la reacció pot canviar segons el moment en què s'hi produeix l'exposició.

El tipus pol·línic més important a l'hora de produir símptomes al·lèrgics és el pol·len de les gramínies, que n'ha augmentat el nivell en tots els punts de mostreig i passa a la categoria de moderat a Castelló. La tendència durant els pròxims dies serà la de mantenir nivells moderats en totes les zones.

Enguany, s'ha retardat la floració de les oliveres, però, per contra, se n'ha incrementat l'activitat polinitzadora. Tendeixen a augmentar els nivells del pol·len d'olivera, i s'espera una pujada important en qualsevol moment. Si patiu al·lèrgies, cal que pareu atenció.

Diumenge 13 de maig, a Xàtiva, van superar la concentració de 100 grans de pol·len d'olivera per metre cúbic, però en el cas del pol·len d'olivera no es consideren nivells alts fins que no arriben a 200 grans per metre cúbic.

Pel que fa al pol·len d'amarant, la tendència serà la de disminuir durant les pròximes setmanes, tot i que a Alacant encara poden registrar-se alguns punts de concentració alta.

El pol·len de les parietàries continua tenint les variacions típiques d'aquestes dates. És difícil fer una previsió específica de la tendència, però s'espera que es mantinga en uns nivells moderats i puntualment alts a Castelló i a València.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona conega els propis llindars d'activació segons les diferents concentracions i que n'estiga informada en cada moment. Podeu trobar-hi informació detallada en el web d'AVAIC.

També et pot interessar

stats