Temperatures estivals per a l'inici de la primavera

A la ciutat de València no s'arribava tan prompte als 30° des del 2001.

A Xàbia han arribat als 25°
A Xàbia han arribat als 25° / Toni Bolufer

En plena Setmana Santa, amb una nova estació acabada d'estrenar, les temperatures del dia 28 de març no semblen primaverals, sinó estiuenques. El Baix Vinalopó, el Baix Segura i totes les comarques de la meitat oriental de València arriben a temperatures que freguen els 29°. Elx, Almussafes, Favara, Catral i Vilamarxant han superat aquest valor. A Tavernes de la Valldigna, a Almàssera i a València fins i tot han estat per damunt dels 30°. Des de l'any 2001 no s'arribava als 30° a la capital tan prompte com enguany. El rècord de la ciutat continua sent l'any 1987, quan s'arribà a aquest valor el 2 de març. Al 2017, no s'assolí els 30° fins juliol.

Ja el dia 27, quan començà a pujar el mercuri, les màximes superaren els 22° a la major part de les comarques valencianes. Excepte a la Marina Baixa, el Vinalopó Mitjà, algunes zones de l'Alt Vinalopó i l'interior de Castelló, on es quedaren a prop dels 20°, a la resta del territori assoliren amb facilitat els 25°. Fins i tot, a Oriola s'arribà als 27°, a Xàtiva als 27,4° i a Carcaixent als 28,1°, valor que suposà la màxima absoluta a tot Espanya dins de la xarxa d'Aemet.

Mapa de la CV amb els valors màxims registrats el dia 27 de març / Aemet

No obstant això, per al dijous 29 de març la situació serà ben diferent. L'arribada d'un nou front des del nord-oest provocarà la baixada de les temperatures, que tornaran a semblar-se a les de dilluns, abans de l'augment generalitzat dels valors en el mercuri. Les màximes descendiran entre 4° i 8° i divendres encara un poc més, fins a arribar com a màxim als 22° a la costa.

El dia 28, llevat de les comarques del nord d'Alacant, les del sud de València i les del litoral de Castelló, la Comunitat Valenciana s'ha trobat amb l'avís per risc alt d'incendi forestal establit per Emergències. Demà, amb l'arribada del nou front, el risc alt queda reduït a les comarques centrals i interiors de València i a les de l'extrem sud de Castelló.

Mapa amb la probabilitat de precipitacions per als pròxims dies / Aemet

La probabilitat de pluja es limitarà dijous a alguns ruixats dèbils a l'interior nord de Castelló. Divendres serà més probable que hi haja pluges dèbils generalitzades. Dissabte no es fàcil que hi haja precipitacions, tot i que podrien caure puntualment per tota la Comunitat. Per a diumenge, el cel tornarà a estar pràcticament dissipat.

També et pot interessar

stats