Tardor a 36 °C

Cap de setmana d'estiu en espera de canvis importants a partir de dimarts.

VÍDEO | Tardor a 36 °C

La tardor ha arribat a la Comunitat Valenciana amb temperatures pròpies de l'agost. Aquest cap de setmana, les platges s'han omplit de gent com en ple estiu i les mínimes durant la nit de dissabte no han baixat dels 20 °C en gran part del territori. Aquest diumenge, a més, s'espera que a les comarques centrals i a l'interior d'Alacant s'arribe fins als 36 °C, una calor exagerada per aquestes dates.  

De fet, des de divendres es registren temperatures excepcionals, no només a la Comunitat Valenciana, sinó a tot Espanya. Sense anar més lluny, l'últim dia d'estiu s’hi va arribar fins als 36 °C a Sumacàrcer i als 35 °C tant a Xàtiva com a Anna. Fins als 34 °C es va arribar a Oriola, mentre que al nord de Castelló destaquen els 31 °C a Atzeneta del Maestrat i els 30 °C a Vinaròs.

Però no desespereu perquè podem anunciar un descens tèrmic important. De fet, demà ja començaran a baixar de forma lleugera, però dimarts cauran en picat i en alguns casos perdrem fins a 10 °C respecte a les temperatures que tindrem aquest diumenge. Podríem dir que l'ambient de tardor arribarà de colp.

La tardor astronòmica ha arribat la matinada d'aquest diumenge i acabarà el 21 de desembre. L'equinocci de tardor es dona quan el Sol està a l'altura de l'equador, amb la qual cosa el dia i la nit tenen una durada pràcticament idèntica, d'unes dotze hores. No hem de confondre l'equinocci amb l'equilux, quan el dia i la nit duren exactament el mateix, i es produirà el dimecres 26 de setembre. De mitjana, cada dia durant la tardor perdrem fins a tres minuts de llum fins arribar al solstici d'hivern, el pròxim 21 de desembre, el dia més curt de l'any. 

I, per als despistats, recordeu que el canvi d'hora no l'haurem de fer fins al pròxim 28 d'octubre.  

També et pot interessar

stats