Més ruixats divendres i el cap de setmana

L'oratge serà més inestable a partir de divendres.

Previsió divendres 31 de maig
Previsió divendres 31 de maig

Encara que divendres ens alçarem amb pocs núvols, s'espera un increment de la nuvolositat al llarg del dia. De fet, augmentaran els núvols de tipus alt i mitjà de sud a nord fins a deixar una vesprada amb cel cobert al sud i centre del territori. D'aquests núvols no hem d'esperar precipitacions, però sí de les nuvolades que cresquen a l'interior de València i Castelló, que deixaran ruixats i tempestes que no passaran de moderats. Els vents bufaran fluixos, amb predomini de la component est. Les temperatures mínimes es mantindran sense grans canvis i les màximes baixaran un poc a l'extrem sud i a la zona del golf de València. Recordem que hui han arribat a 30° a Xàtiva i Canals (la Costera) i a Pego (la Marina Alta).

El cap de setmana serà més inestable

Previsió cap de setmana

Canvis importants per al cap de setmana. L'entrada d'un embossament d'aire fred ens deixarà un oratge molt inestable, amb pluges que entre dissabte i diumenge cauran en tot el territori.

Però anem per parts. Dissabte els núvols seran molt abundants i les precipitacions començaran a partir de mig matí per l'extrem sud. De vesprada arribaran al centre i podrien tindre intensitat forta, amb alguna tempesta. Com és lògic, amb tants núvols les màximes baixaran, sobretot al sud. De moment, durant el dissabte no esperem ruixats a les comarques de Castelló, tot i que predominaran els núvols.

Les previsions hui dia ens indiquen que les precipitacions més abundants agranaran el territori diumenge de matinada i de matí. Atenció perquè s'esperen ruixats i tempestes fortes al litoral centre i nord. Ja de vesprada, les pluges es concentraran a l'extrem nord del territori, mentre que per les comarques del sud aniran obrint-se clarianes, amb l'entrada de vent de ponent. Les temperatures es recuperaran al sud però en general es mantindran sense molts canvis, inferiors a les que tocaria esperar per a principis de juny. 

I sembla que de cara a la setmana que ve vol continuar el moviment meteorològic, amb l'entrada d'un nou embossament d'aire fred per Galícia. Tornaran a augmentar els núvols de tipus alt i mitjà pel sud del territori i de vesprada creixeran ruixats i tempestes a les comarques interiors del nord. Les temperatures es mantindran sense canvis. 

De moment, per tant, no arriba la tranquil·litat meteorològica. 

També et pot interessar

stats