Rècord de temperatures màximes en desembre a la Comunitat Valenciana

Durant els pròxims set dies, les previsions marquen temperatures per damunt dels 25 graus

Les temperatures màximes podrien arribar als 26 graus el 29 de desembre / À Punt NTC

Si es compleixen les previsions meteorològiques, la setmana de Cap d'Any serà la més càlida mai registrada a la Comunitat Valenciana, amb màximes entre els 23 i els 25 graus. A València, la mitjana de temperatura màxima durant la setmana del 25 al 31 de desembre serà superior als 21 graus. Fins ara no s’havien superat els 20 graus.

A Castelló, no es registraven xifres semblants des de l’hivern de 1959. Alacant va arribar a temperatures similars el 1979. L’augment de les temperatures pròpies del mes d'abril han començat aquest dimarts a primera hora. A les poblacions costaneres, s’han canviat els abrics per la roba de primavera i el café calent per granissats i gelats. 

El bon oratge ha reactivat també l’activitat de restauració i ha omplert les terrasses, el que ha suposat un respir per als negocis, pendents de les previsions per aquest dimecres, que avisen que també s’amainarà el vent. En aquest cas, la situació serà encara més càlida i podria arribar-se als 26 graus.  

L’any 2021 va començar amb el temporal Filomena i temperatures mínimes històriques i acabarà amb deu graus més del que és habitual, amb els dies de final d'any més càlids de la història.

També et pot interessar

stats