Dilluns nuvolós amb ruixats al golf de València

Dilluns serà un dia nuvolós, amb ruixats de dèbils a moderats al litoral del golf de València. Les temperatures màximes seran inferiors als 15 °C al litoral.

Dilluns nuvolós amb ruixats al golf de València.
Dilluns nuvolós amb ruixats dèbils al golf de València

Les altes pressions atmosfèriques continuaran situades al nord de França fins a final del mes de gener. Amb aquesta situació, ens arriba una massa d'aire més humida i fresca des del Mediterrani que mantindrà els núvols baixos abundants i algunes precipitacions dèbils al litoral.

Precipitacions al Baix Vinalopó
Precipitacions al Baix Vinalopó

Les pluges de dissabte i de diumenge s'han concentrat al litoral i a la meitat sud, amb quantitats que dissabte van superar els 14 l/m² a Torrevella (Baix Segura). En general les precipitacions no han superat els 10 l/m².

Dilluns serà un dia gris i nuvolós en general, amb ruixats dispersos i dèbils al litoral del golf de València i el litoral sud d'Alacant. Tindrem més ullades de sol de vesprada, i sobretot a l'interior i el nord del territori. El vent bufarà de llevant i de gregal, i tindrem marejada a la zona marítima d'Alacant.

Previsió dilluns 24
Previsió dilluns 24

Amb la nuvolositat, les gelades no seran tan fortes a la meitat sud, amb ambient fred i humit en general. La nuvolositat no deixarà pujar les màximes amb valors màxims en general a la costa entre els 12 °C i els 16°C i valors inferiors als 10 °C a l'interior.

Temperatures previstes dilluns 24
Temperatures previstes dilluns 24

Dimarts continuarem amb núvols abundants a la meitat sud, amb pluges al litoral del golf de València i del sud d'Alacant. Cap al nord de Castelló alternaran els núvols amb ullades de sol.

L'ambient continuarà sent fred en general, i humit a les zones costaneres.

Previsió tres dies
Previsió tres dies

A partir de dimecres hi predominarà el sol de manera més general.

Les temperatures no canviaran fins dimecres, quan començaran a pujar lleugerament les màximes i baixaran les nocturnes.

Evolució prevista de les temperatures a Anna, la Canal de Navarrés.
Evolució prevista de les temperatures a Anna, la Canal de Navarrés.

Cap al sud les temperatures no canviaran de manera destacable al llarg de la setmana.

Evolució prevista de les temperatures a Santa Pola, el Baix Vinalopó
Evolució prevista de les temperatures a Santa Pola, el Baix Vinalopó

No es veu a curt o mitjà termini cap situació de pluges generals. Per tant, tot apunta que acabarem el mes de gener sense precipitacions destacables.

Finalment, aquest mes de gener no serà com el mes de gener del 2021, amb Filomena, ni tampoc com el mes de gener del 2020, amb Gloria.

Floració a la Costera
Floració a la Costera