Diumenge, més fred i més vent

Diumenge farà més fred, les temperatures baixaran i el vent bufarà de mestral més fort que dissabte. La sensació de fred augmentarà respecte a dissabte.

Diumenge més fred i més vent
Diumenge, més fred i més vent

Al llarg de dissabte, un front poc actiu ha travessat el territori de nord a sud i ha deixat ruixats dispersos, en forma de neu, a l’interior. Les quantitats de precipitació, líquida o sòlida, no han superat els cinc litres per metre quadrat.

Ratxes màximes fins  ales 18:00 h
Ratxes màximes fins ales 18:00 h

El vent ha augmentat d’intensitat, amb ratxes màximes que han superat els 100 km/h al nord de Castelló. El vent continuarà de fort a molt fort tot diumenge, sobretot a l’interior i zones altes.

Temperatures màximes dissabte 27
Temperatures màximes dissabte 27

Les temperatures màximes han superat els 15 ºC cap al litoral i el sud, just abans d'arribar el front. Una vegada ha passat el front les temperatures han baixat de manera destacable.

Previsió diumenge 28
Previsió diumenge 28

Diumenge serà un dia ventós i fred.

Durant el matí farà sol, tot i que es formaran núvols mitjans a sotavent de les muntanyes fruit del vent, principalment altocúmuls lenticulars. De vesprada augmentaran els núvols a l’interior nord, amb probabilitat d’alguna precipitació dèbil, amb una cota de neu que pujarà al llarg del dia des dels 600 a 800 metres de matí, fins als 1.000 a 1.200 metres de vesprada.

Temperatures previstes diumenge 28
Temperatures previstes diumenge 28

El vent serà el gran protagonista de la jornada, amb ràfegues que superaran els 80 km/h en tot l’interior i al nord. Les temperatures baixaran i el vent augmentara la sensació de fred.

Al litoral i al sud hi haurà humitat baixa i bona visibilitat.

Avisos per vent diumenge 28 i dilluns 29
Avisos per vent diumenge 28 i dilluns 29

Dilluns al matí encara tindrem núvols al nord, amb probabilitat d’alguna precipitació dèbil a l’interior. La cota de neu ja se situarà al voltant de 1.400 metres. Més sol com més al sud i temperatures que tenen tendència a recuperar-se, amb màximes al voltant dels 20 °C al litoral central i sud.

Mapa tres dies
Mapa tres dies

Durant el matí de dilluns el vent encara bufarà fort, però de vesprada afluixarà.

Dimarts serà un dia assolellat, fred de nit i suau a migdia, amb més humitat que dilluns a la costa.

Previsió temperatures a Morella, els Ports
Previsió temperatures a Morella, els Ports

A partir de dimecres el vent girarà a sud-oest o llebeig, amb ratxes fortes al litoral d’Alacant. Aquest vent ens portarà temperatures més altes, encara que seran només un miratge, perquè a última hora de dimecres arribarà un nou front de núvols des de ponent, que obrirà la porta a aire més fred a partir de dijous.

Previsió temperatures a Novelda, el Vinalopó mitjà.
Previsió temperatures a Novelda, el Vinalopó mitjà.

També et pot interessar