Pluges generals i generoses

pluges 21 abril

Jornada de dijous amb pluges i tronades generals, localment fortes al centre i nord. Vent de gregal moderat a la costa i nova baixada de les temperatures. Divendres només quedaran ruixats a les comarques centrals i sud del golf de València. Cap de setmana insegur, amb precipitacions més abundants durant la jornada de dissabte al sud.

Foto de perfil À Punt Oratge
À Punt Oratge Twitter @apuntoratge
25 de març 2021 - 18:15 (Actualitzat: 21 d'abril 2021 - 22:15)

Dijous serà el dia més inestable de la setmana. Les precipitacions començaran de matinada per l'interior i ja des de bon matí aplegaran al golf de València i litoral i prelitoral nord. Seran localment fortes i acompanyades de tempesta. De vesprada, les precipitacions s'intensificaran al sud del golf de València i zona centre i també arribaran a les comarques més meridionals. S'haurà de fer un seguiment de la situació perquè en algunes zones s'acumularan quantitats entre abundants i molt abundants de pluja. El vent bufarà moderat al litoral, de llevant durant el matí girant de vesprada a gregal, amb notable alteració marítima. Les temperatures tornaran a baixar, amb màximes de 13 ºC a 17 ºC a pràcticament tot arreu, tot i que encara puntualment s'aplegarà als 20 ºC al sud.

Divendres serà una jornada més tranquil·la, però no farà net del tot. De fet, encara s'esperen pluges al sud del golf de València i comarques centrals. Durant el matí s'obriran grans clarianes al nord i es formaran boires a les valls i fondalades. De vesprada tornarà a augmentar la nuvolositat, sobretot en zones de muntanya. La nit serà més freda, però de dia pujaran les temperatures, especialment en aquelles zones on el dia siga més assolellat.

Nou canvi d'oratge de cara a la jornada de dissabte, amb l'arribada de pluges al sud, localment fortes, sobretot durant el matí. Menys risc de pluja com més al nord. S'intensificarà el vent de gregal al litoral sud, amb temporal marítim, i les temperatures es mantindran sense molts canvis.

Diumenge continuarà sent un dia molt insegur, amb pluges més probables al sud del golf de València i comarques centrals. Durant la primera meitat del dia també s'esperen ruixats a l'interior. El vent bufarà de tramuntana i gregal, amb ràfegues moderades al litoral, i les temperatures pujaran al sud.

Tant dissabte com diumenge, els ruixats aniran acompanyats de fang perquè ens aplegarà una massa de pols en suspensió des del nord d'Àfrica.

També et pot interessar