Nou episodi de tempestes fortes

Les tronades pentinen tota la Comunitat i deixen quantitats de fins a 40 l/m²

Nou episodi de tempestes fortes

Queden exactament 15 dies perquè comence oficialment l'estiu astronòmic i continuem instal·lats en una dinàmica atmosfèrica molt primaveral. Per la vertical de la península, continuen creuant embossaments d'aire fred que ens deixen ruixats i tempestes. I ahir de vesprada vam registrar pluges a tot el territori, com es pot vore en el següent mapa d'Avamet. 

Pluja acumulada, 6 de juny / Avamet.org

Les pluges van ser escasses a les comarques del Vinalopó, la Plana d'Utiel-Requena, la Vall d'Aiora-Cofrents, la Plana Alta i la Safor. Però en altres zones les precipitacions van superar els 30 l/m². Destaquen dos màxims: el primer el trobem a les comarques centrals del golf de València, amb quantitats de fins a 44 l/m² a Catarroja i 43 a Picassent. Un segon màxim el localitzem a les comarques del nord d'Alacant, amb registres de fins a 48 l/m² a Murla o 36,5 a Parcent.

Les tronades van tindre intensitat forta i van anar acompanyades de pedra, especialment a les comarques centrals. Va ser molt intensa la pedregrada a Llíria, al Camp de Túria, on es van recollir fins a 25 l/m²; i també a Massanassa, a l'Horta Sud.

Massanassa / Gent de Massanassa

A més de la pedra, també destaca l'intens aparat elèctric. Segons dades d'Aemet, ahir van impactar 1.140 llamps a tota la Comunitat, 537 dels quals a l'àrea metropolitana de València. 

Proyecto Mastral/Torrevella

Una nova pertorbació en altura entra els pròxims dies des de l'Atlàntic. S'anirà aproximant al nostre territori de cara al cap de setmana. Encara no està clar on acabarà situant-se i si ens afectarà de ple, però ens podria tornar a deixar tempestes, especialment al nord i a l'interior. Ho anirem seguint.

També et pot interessar

stats