Vist el coet Falcon 9

SpaceX llança 53 satèl·lits Starlink més

44893052 DA 6867271
Falcon 9 vist des de l’estació d’Olocau / Alejandro Gómez i Juan Gómez

La coneguda empresa aeroespacial SpaceX va llançar ja fa tres anys la missió Starlink, que té com a objectiu la creació d’una constel·lació de 12.000 satèl·lits per a donar servei d’Internet de banda ampla a una cobertura mundial.

El darrer dijous (21-4-2022) van ser captades les imatges d'una missió de Starlink per una webcam d’Avamet, situada a Sant Mateu (Baix Maestrat) i una altra a l’estació d’Olocau (Camp de Túria) a les 21:47 per Alejandro Gómez i Juan Gómez.

Aquestes imatges corresponen al primer coet reutilitzable Falcon 9, que en aquesta ocasió portava 53 satèl·lits Starlink a l’òrbita terrestre baixa a l’Estació de la Força Espacial de cap Canaveral a Florida. El que es va veure des de Sant Mateu correspon a l'encesa per a desorbitar. També es va captar la reentrada a Olocau, on el deixant en forma de núvol verdós que s’observa és deu al gas que expulsen els retropropulsors per a fer la maniobra d’incorporació.

La primera etapa d’aquest coet, que és la part reutilitzable, va aterrar satisfactòriament en una plataforma al mar. D’aquesta manera, s’han aconseguit reduir els costos i la brossa espacial.

En l'actualitat, s’han llançat més de 2.300 satèl·lits i esperen fer un llançament setmanal perquè veure aquestes imatges serà cada vegada més habitual.

També et pot interessar

stats