Vesprada de tempestes

Les tempestes agranen tot l'interior de la Comunitat.

Real
Real / Elisa Sala

Després d'uns dies anunciant-les, finalment les tronades han arribat aquesta vesprada. La formació de núvols potents, la convecció, ha començat prompte, de tal manera que a primera hora de la vesprada, les tronades ja descarregaven amb intensitat a zones del centre i nord del territori. 

Les següents imatges ens mostren el radar meteorològic, amb l'evolució de la pluja, des de les 14:20 hores fins a les 18:10 h. 

Imatge de radar a les 14:20 h / AEMET                                                           Imatge de radar a les 15:20 h / AEMET

 Imatge de radar a les 16:20 h / AEMET                                                           Imatge de radar a les 18:10 h / AEMET

Ha sigut tot just a primera hora de la vesprada que s'han produït les tempestes més fortes. Per contra, a la imatge de les 18:10 h del radar meteorològic veiem com la majoria de les tronades ja s'havien dissipat. Entre les quantitats més importants, destaquem els 25 l/m² de Xodos (l'Alcalatén), 23 l/m² a Bunyol (la Foia de Bunyol), 20 l/m² a Villena (l'Alt Vinalopó) o els 17 l/m² a Sogorb (l'Alt Palància). 

En el següent mapa, que recull les dades dels observatoris d'Avamet fins a les 18:00 hores, podem observar com les pluges no han estat generals i les més abundants han caigut a zones de l'interior. També, com sol passar en situacions de tempesta, cal destacar la irregularitat de la precipitació, amb diferències molt acusades en observatoris situats a poca distància.

Pluja acumulada 08/05/2018 fins a les 18:00 h en mm o l/m² / AVAMET

Ja vàm comentar que maig és un mes tempestuós, especialment a zones de muntanya. No en va, és un dels mesos més plujosos de l'any a les comarques de l'interior de Castelló. A partir de demà, les tronades es reduiran i es concentraran a les comarques de l'interior d'Alacant, però esperem que l'atmosfera ens torne a regalar vesprades com la de hui. 

Bocairent / Blai Vanyó                                                                  Torrevella /Joaquín Carrión

També et pot interessar

stats