Una massa d’aire càlid ens deixa temperatures d’estiu

Les temperatures seran especialment elevades a les comarques centrals i a l’extrem sud, on es poden apropar als 30 °C.

Una massa d’aire càlid ens deixa temperatures d’estiu
Una massa d’aire càlid ens deixa temperatures d’estiu

Hui i demà es presenten unes jornades molt caloroses, especialment a l’interior. Una massa d’aire càlid (entre 16 i 18 °C) situada a 1.500 metres serà la culpable d’aquestes temperatures inusuals. Aquesta massa es veu perfectament reflectida a les mínimes. Si ens fixem en el mapa, a les poblacions que queden a zones elevades i fora de la capa d’inversió tèrmica les temperatures han superat els 15 °C. A Morella s’aprecia perfectament aquesta irrupció d’aire càlid.

S’espera que les temperatures màximes es puguen enfilar fins als 30 °C a l’extrem sud i a comarques com la Vall d’Albaida o la Costera. A l’interior nord del territori aquestes temperatures no seran tan elevades com les anteriors, però s’espera que a poblacions per damunt dels 1.000 metres es puguen aproximar fins als 25 °C, cos que és un fet molt inusual per a ser principi de març.

Per contra, a la costa pareix que les brises s’encarregaran de suavitzar aquestes temperatures. A partir de migdia s’activarà el mecanisme i, a pesar que podran pujar les temperatures fins als 23-24 °C a últimes hores del matí, en moure les brises aquestes baixaran ràpidament fins als 20 °C.

També et pot interessar

stats