La UE restringeix l'ús de pesticides per a protegir les abelles

Aquesta substància química pot causar pèrdua de memòria a l'insecte, i fins i tot la mort.

Imatge d'una abella durant el procés de pol·linització
Imatge d'una abella durant el procés de pol·linització / Blai Vanyó

Els representants dels països que pertanyen a la Unió Europea (UE) han aprovat les restriccions en l'ús agrícola de pesticides proposades per la Comissió Europea. Un estudi de l'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) assegura que aquesta substància química és perjudicial per a les abelles.

Amb aquesta decisió la UE prohibeix l'ús en espais oberts de tres tipus de neonicotinoides, insecticides que afecten el sistema nerviós d'aquests éssers vius. Els efectes van des de la pèrdua de memòria, cosa que impedeix a les abelles tornar als seus ruscs, fins a la mort dels insectes.

Els pesticides són prou comuns en l'agricultura intensiva. La principal funció és la de protegir els conreus de les plagues d'insectes. Les mesures restrictives aprovades per la UE, sí que permetran l’aplicació dels neonicotinoides en hivernacles on les abelles no estiguen exposades als efectes d'aquestes substàncies.

La importància de preservar les abelles es deu al fet que aquesta espècie executa la funció de pol·linització, procés del qual depenen gran quantitat de cultius agrícoles a Espanya.

També et pot interessar

stats