Temporal de pluja i neu a partir de dijous

La neu farà acte de presència en zones de l'interior i prelitoral.

Temporal de pluja i neu a partir de dijous
Temporal de pluja i neu a partir de dijous

Estem a les portes d’un nou temporal de pluja a la Comunitat Valenciana, però amb una configuració atmosfèrica que li dona un potencial molt important per a deixar també gruixos de neu destacables a l’interior.

Com ja deuen haver notat estem des de fa uns dies amb temperatures prou baixes. Això es deu a l’arribada d’una massa d’aire molt freda d’origen polar que ha deixat els termòmetres per terra des de la setmana passada, i que encara ens afectarà uns quants dies més. Es tracta d’una massa d’aire ben establida al damunt nostre i que, a més, en ser tan freda, és més densa i costa molt de desallotjar.

De moment, aquesta massa d’aire arriba seca al nostre territori. Però, a partir de dimecres a la nit i, sobretot dijous, una pertorbació, que se situa a hores d’ara al nord de les illes Canàries, impulsarà una massa d’aire més temperat i humit cap al sud de la Península.

Això produirà un xoc de masses, una freda i seca pel nord, i l’altra temperada i humida pel sud. Es tracta d’una interacció molt energètica i, per tant, aquesta energia reforçarà la borrasca atlàntica entre dijous i divendres, una vegada arribe a la Península. La posició final d’aquesta pertorbació determinarà quina de les masses d’aire s’imposa a la Comunitat Valenciana i, per tant, fins a quina cota acaba pujant la neu al llarg de dijous i divendres. Serà l’element clau de la previsió dels pròxims dies, i dependrà de si la massa d’aire més humida serà capaç d'arribar a les comarques de l’interior i, per tant, la cota de neu pujaria notablement, o si per contra, és la massa freda la que s’imposa, i acabaria nevant fins i tot en cotes baixes del prelitoral.

Aquesta situació és una de les típiques per a deixar pluges i nevades destacables, amb neu fins i tot, en llocs on no sol veure’s l’element blanc. Destacables també els gruixos i l’extensió de la nevada prevista a l’interior peninsular. No obstant, es tracta d’una situació molt complexa i difícil de preveure, per això caldrà seguir les informacions meteorològiques i l’última hora en els diferents canals de difusió d’À Punt Mèdia.

També et pot interessar

stats