Tardor de pluges quantioses

A la comarca de la Safor, s'acumula quasi el doble de pluja de l'habitual.

Fotografia dels núvols sobre la platja d'Alboraia durant aquest mes de novembre
Fotografia dels núvols sobre la platja d'Alboraia durant aquest mes de novembre / Paco Mares

L'últim parell de mesos han sigut prou plujosos a la Comunitat Valenciana. Durant l'octubre, tinguérem la DANA, que ens va deixar xifres acumulades d'aigua molt importants i, al novembre, l'episodi de pluges especialment persistents. 

És per això que el percentatge de precipitació acumulada enguany supera els valors habituals a pràcticament tot el territori. Fins i tot, per la zona de la Safor ha plogut vora el doble de la mitjana per a aquest període. Només hi ha dèficit, és a dir, s'ha arreplegat menys pluja del que és habitual, per la zona de la Marina Alta, el Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera.

Pel que fa a la pluja acumulada, aquest 2018 ja s'acosta als 900 l/m² a l'extrem nord i a part del litoral de València. Fins i tot, en alguns punts de la Safor, la Ribera Alta, l'Alcalatén i l'Alt Maestrat superen els 1.000 l/m².

Per contra, a les comarques del sud es troben els observatoris on menys pluja s'ha acumulat enguany.

D'altra banda, destaca el caràcter plujós d'aquesta tardor a la part occidental del Mediterrani, davant de la poca precipitació que s'ha registrat per la zona de Sèrbia i Hongria. 

També et pot interessar

stats