De la tardor a l'hivern en 24 hores

Una massa d'aire procedent de l'Àrtic ens transportarà a l'hivern de colp.

De la tardor a l\'hivern en 24 hores

La tardor és una estació de contrastos i, després d'alguns dies de temperatures elevades, superiors a les normals per a finals d'octubre, ara ens mostrarà una cara molt més hivernal. L'arribada d'una massa d'aire d'origen Àrtic provocarà un notable descens tèrmic i les primeres enfarinades en zones altes de la Comunitat Valenciana. De fet, durant el cap de setmana les màximes baixaran entre 7 °C i 14 °C respecte a les que s'han registrat aquest divendres.

Passarem d'una tardor molt suau a l'hivern de colp. De fet, les temperatures estaran clarament per sota les habituals i es registraran les primeres gelades de la temporada. A més, la presència de vent de mestral, que bufarà amb ratxes moderades al centre i nord del territori, intensificarà la sensació de fred. 

Normalment les entrades fredes d'origen polar o àrtic arriben seques a la Comunitat Valenciana, però en aquest cas, el fred coincidirà amb una àrea de baixes pressions, inestable, que prové de Canàries. A més, es formarà una borrasca just davant de la costa. Tot això ens fa preveure que les precipitacions faran acte de presència durant el dissabte a les comarques del centre i del nord. I si, a la pluja, hi afegim l'aire fred, el resultat és ben conegut per a tots: esperem les primeres nevades en zones de muntanya, amb una cota de neu que a última hora de dissabte se situarà en torn als 1.000 - 1.200 metres. No és descartable, fins i tot, que es veja algun floc de neu a la serra d'Aitana. Vista la previsió de fred, vent i precipitacions, no és bon cap de setmana per eixir a fer activitats a l'aire lliure en zones de muntanya.

Tot sembla indicar que les baixes temperatures ens acompanyaran uns quants dies, però, per a qui no li agrade el fred, que no desespere, perquè la tardor té moltes cares.

També et pot interessar

stats