Ruixats de primavera per a unes Falles al setembre

La pluja no es vol perdre unes Falles atípiques, especialment durant els primers dies i la nit de la Cremà

Declaracions del calendari de Falles 2021 / À Punt Oratge
29 d'agost 2021 - 08:57

No serien unes Falles com cal si no estiguérem pendents de l'oratge. Unes festes a destemps, però amb un temps insegur, com el del mes de març. Ara bé, sembla que la primera part, entre dilluns i dimecres, serà la més inestable i a partir de dijous, el risc de pluges disminuirà, tornarà el sol i pujaran les temperatures.

Però anem a pams. Per a les persones que vulguen gaudir de tot el procés de la Plantà, hauran de tindre un paraigua prop. Especialment, durant la jornada de dilluns, quan es preveuen ruixats i tempestes. Dimarts tindrem una treva, només amb núvols i alguna gota a primera hora. La treva es podria trencar justament la nit de la Plantà, quan les tempestes que es formaran a l'interior podrien arribar a la costa. Una previsió que no està clara i que s'haurà d'anar actualitzant. No debades estem en un període de l'any amb un oratge molt canviant. Dijous repetirem la situació i haurem d'estar pendents del cel perquè de vesprada tornaran a haver-hi ruixats.

Us cansa aquest oratge que ens recorda més a la primavera que a l'estiu? No us preocupeu, perquè tot indica que divendres i dissabte tornarà el sol i farà més calor. Però no es pot cantar victòria abans d'hora perquè les tempestes no es volen perdre la Cremà.

Setembre seca les fonts o s'emporta els ponts, diu la dita popular. Sens dubte, el segon mes més plujós de l'any en gran part del territori valencià sempre ve carregat de sorpreses. Només li demanem que si ha de ploure, que ho faça amb coneixement i que ens permeta disfrutar d'unes Falles que han tardat tant a arribar.

També et pot interessar

stats