Rècord de temperatura màxima a Morella el mes de juny

Morella, 36,1 °C de temperatura màxima, no registrada mai abans en aquest observatori automàtic de la xarxa de l'Aemet

RÈCORDS DE MORELLA
Rècords de Morella
15 de juny 2022 - 17:55

Morella registra una màxima de 36,1 °C a l'estació meteorològica automàtica de l'Aemet, l'Agència Estatal de Meteorologia.

L'estació manual centenària que porta l'observador Joan Amela ha registrat 35,9 °C, la segona temperatura més alta registrada mai en el mes de juny en més de cent anys de dades.

Morella
Morella

Hem iniciat la jornada a la capital dels Ports amb temperatures molt altes, amb una mínima de 21 °C. La massa d'aire càlida que ens arriba del nord d'Àfrica, la irradiació solar i la falta de brises efectives han portat la temperatura a un valor no registrat mai en un mes de juny a l'observatori automàtic de l'Aemet a Morella, amb una humitat molt baixa, inferior al 15%.

Els rècords anteriors del mes de juny són dels dies 28 i 29 de juny del 2012 i del 2019.

Poques vegades l'observatori de Morella ha superat els 35 ºC el mes de juny, i sempre havia sigut al final del mes, però enguany ha sigut el dia 15.

Les temperatures extraordinàriament altes s'han registrat en tot l'interior de Castelló, amb màximes superiors a 38 ºC en observatoris com Atzeneta del Maestrat i Sant Mateu.

De la xarxa d'@avamet ha fet rècord Portell de Morella (34,8 °C). El màxim anterior eren 34,5 ºC, el 29 de juny del 2019.

També et pot interessar

stats