Rècord de pluja a Castelló de la Plana

Castelló de la Plana ha registrat 198 l/m² en un dia pluviomètric de maig, el més plujós des que hi ha dades a aquest observatori

Pluges torrencials
Pluges torrencials
26 de maig 2023 - 22:22

Les pluges torrencials de la matinada de dijous 25 a divendres 26 han deixat valors de rècord.

Castelló de la Plana ha registrat 198 l/m² en un dia pluviomètric de maig, més concretament entre les 9:00 h del dia 25 de maig i les 9:00 h del 26 de maig.

Recordem que l'observatori oficial de Castelló de la Plana, de l'Agència Estatal de Meteorologia, està situat a la població d'Almassora.

És nou rècord de pluja en un dia en un mes de maig i farà d'aquest mes de maig el més plujós des que hi ha dades en aquest observatori.

Els anteriors dies amb més pluja registrada en 24 hores a Castelló de la Plana eren dos dies de tardor, el 14 d'octubre del 1962, amb 210,5 l/m², i el 2 de novembre del 1934, amb 201 l/m².

Aquest 25 de maig del 2023 passa a ser el tercer dia més plujós a aquest observatori.

Observatori de Castelló de la Plana, Pablo Solsona
Observatori de Castelló de la Plana, Pablo Solsona

A més a més, amb aquesta quantitat en un dia, aquest mes de maig que encara no ha acabat ja és el mes de maig més plujós des que hi ha dades a Castelló de la Plana, superant l'anterior rècord del mes de maig del 1936, quan es van acumular 154,5 l/m².

Estem davant d'una situació excepcional, d'unes pluges de característiques de tardor al final de la primavera.

Gràcies a la xarxa de dades d'Avamet, sabem que a la ciutat de Castelló de la Plana s'han superat els 200 l/m², dels quals van caure 150 l/m² en dues hores, una barbaritat.

CASTELLÓ DE LA PLANA
CASTELLÓ DE LA PLANA

També, a Benicàssim s'ha superat els 240 l/m² i al desert de les Palmes els 280 l/m², dades registrades en poc més de sis hores, i que fan feredat de les crescudes de barrancs que han provocat.

BENICÀSSIM
BENICÀSSIM

La meteorologia mediterrània no ens deixa de sorprendre i estem davant d'una clara tendència a registrar pluges torrencials amb acumulats típics de tardor, fora de la tardor.

També et pot interessar

stats