Rècord de dies consecutius sense ploure a Ginebra

La truita s'ha girat, al centre d'Europa sol i estabilitat. Ací, núvols i pluges continuades.

Rècord de dies consecutius sense ploure a Ginebra
Rècord de dies consecutius sense ploure a Ginebra

Ja hem comentat que l'inici de 2020 és excepcional pel que fa a precipitacions i dies de cel cobert.

Si nosaltres tenim un oratge inestable, núvol i plujós, al centre d'Europa tenen un oratge estable i amb sol.

De fet, el centre meteorològic de Suïssa acaba de confirmar el rècord de Ginebra de dies consecutius sense ploure, més de 41, i continuarà alguns dies més. L'anterior registre de 41 dies és de 1896.

D'altra banda, nosaltres des del 16 de març fins ara, registrem a l'aeroport de València el període de menys hores de sol des de 1966, com a mínim.

La truita s'ha girat.

En el mes de febrer i inici de març vam tindre un anticicló damunt de nosaltres i les borrasques afectaven una rere l'altra el centre d'Europa, com un tren de vagons carregats de borrasques, que van deixar quantitats de pluja rècord a Gran Bretanya.

Ara ens toca a nosaltres el tren de borrasques. Des de l'inici de la segona quinzena de març tenim a Europa una situació de bloqueig anticiclònic. Les altes pressions s'han fet fortes al centre d'Europa, i la circulació del jet polar s'ha dividit i afavorit el desplaçament de borrasques cap a la península Ibérica.

No és habitual una situació estàtica amb aquesta configuració tants dies, i això ha fet que portem una seguida de cel nuvolós i de pluja que supera el centre d'Europa de manera significativa des del 16 de març.

Fins a quan?

S'albiren canvis la setmana que ve, que podran afavorir la circulació de vent de ponent al nostre territori, amb més sol i temperatures més altes.

Però això ho veurem més avant.

Salut i bon cel!

També et pot interessar

stats