Pols en suspensió i tronades

Pluja de fang i tempestes exprés.

La pols avança des del nord d'Àfrica cap al sud de les Balears i Alacant.

Dissabte ens ha arribat un front des de ponent, que ha afavorit l'arribada d'una massa d'aire carregada de pols en suspensió des del nord d'Àfrica. 

Les imatges de satèl·lit mostren com la pols avança des del nord d'Àfrica i arriba a primeres hores d'aquesta vesprada al sud de les Balears i Alacant.

Aquesta massa d'aire també és inestable i afavoreix el creixement de núvols i la formació de tronades amb unes característiques especials, com ara que la base de la tempesta és més alta que les normals i que es desplacen horitzontalment a gran velocitat, podem dir que són tempestes exprés.  

Aquestes tempestes deixen poca precipitació, i si la deixen va acompanyada de fang. A més a més, de vegades part de la precipitació s'evapora abans d'arribar a terra, i causa el que s'anomena esclafit càlid, amb pujades sobtades de temperatura i ratxes de vent fortes. 

Atents al llarg de la nit i la matinada, i també les primeres hores de diumenge, a la possible formació d'aquests fenòmens meteorològics.

Dilluns tot haurà passat, farà sol, bufarà ponent fluix i farà calor d'estiu, amb temperatures màximes al voltant dels 30 °C al litoral de València i al sud d'Alacant.

També et pot interessar

stats