Pluges torrencials a Vietnam i Cambodja

La tempesta tropical Nangka ja ha impactat a l’illa vietnamita de Hainan amb ratxes que poden arribar als 120 km/h.

Vista aèria de la província de Quang Tri, a Vietnam, negada per l'aigua

La temporada ciclònica enguany és especialment activa al sud-est asiàtic. Quan Vietnam i Cambodja encara no s'han recuperat del pas de la tempesta tropical Linfa, fa menys d'una setmana, es preparen per l'arribada de Nangka, una nova tempesta tropical que ja ha impactat a l’illa vietnamita de Hainan. Les previsions indiquen que en menys de 24 hores entrarà de ple al país.

Nangka ha arribat a Hainan, una illa de més de 9 milions d’habitants, amb vents sostinguts de 90 km/h i ratxes que poden arribar als 120 km/h. Aquest cicló, tan gran com la mateixa illa, ja ha deixat precipitacions molt abundants i ha causat importants inundacions.

La tempesta tropical Nangka perdrà una miqueta de força en les pròximes hores; no obstant això quan arribe de nou al mar agafarà combustible i, segons les previsions, s’espera que impacte de ple a la costa continental de Vietnam.

Una vegada Nangka toque terra una altra volta ho farà amb més força. S'esperen vents sostinguts de 100 km/h amb ratxes de fins a 130 km/h, pluges torrencials i onades de més de 3 metres d’alçada.

Com diem, fa menys d'una setmana, tant Vietnam com Cambodja van rebre l'impacte de Linfa, una tempesta tropical que va ser la traca final d’una sèrie de precipitacions contínues a la zona i que va desbordar els rius. La persistència de pluges al llarg dels dies va fer que els rius no pogueren mantindre el cabal i se n'eixiren.

Aquest any està sent excepcional en la zona, ja que no es recordaven episodis tan continuats i persistents de pluges i tempestes tropicals.

També et pot interessar

stats