Les pluges de les setmanes anteriors han fet baixar les concentracions de pol·len a l'atmosfera

Els canvis més notables s'han notat en el pol·len d'olivera.

Les pluges de les setmanes anteriors han fet baixar les concentracions de pol·len a l'atmosfera
Les pluges de les setmanes anteriors han fet baixar les concentracions de pol·len a l'atmosfera

Les condicions meteorològiques determinen la pol·linització de les espècies que floreixen per ara i les concentracions i distribució de pol·len que hi ha a l'atmosfera cada setmana.

L'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (Avaic) fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població.

Les precipitacions de la setmana anterior van originar un descens notable de la concentració de pol·len a l'atmosfera, sobretot del pol·len d'olivera que havia registrat nivells molt alts.

Segons Avaic, els tipus pol·línics que cal seguir aquests dies són:

El pol·len de blet, i també de tots els tipus de pol·len. En van baixar les concentracions a l'atmosfera la setmana anterior a causa de les precipitacions. L'augment de les temperatures dels últims dies farà que puge la concentració d'aquest pol·len, sobretot cap a Alacant, on aquest tipus de plantes és més abundant.

Les gramínies estan en plena pol·linització i, encara que van baixar les concentracions a causa de la pluja, s'espera un augment els pròxims dies i arribaran a nivells alts a Castelló.

El pol·len d'olivera és el que més ha baixat a causa de les pluges, després d'haver registrat nivells molt elevats. L'oratge estable i les temperatures més altes afavoriran que n'augmente la concentració a l'atmosfera, encara que no s'espera que arribe als valors anteriors.

Les parietàries també n'han baixat les concentracions, encara que el nivell s'ha mantingut alt en zones com ara Xàtiva i Pego. Els pròxims dies s'esperen nivells moderats i alts, excepte a Alacant, on es mantindran baixos.

Si voleu saber com se'n fan els mesuraments, podeu mirar aquesta notícia.

Els experts en al·lergologia fan diversos tests per a poder saber a quin tipus de pol·len tenim al·lèrgia, i si en tenim a més d’un tipus. Cada persona reacciona de manera distinta davant de la mateixa concentració de pol·len i, a més, té una sensibilització diferent, és a dir, la reacció de cada persona pot canviar segons el moment en què té lloc l’exposició.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona es conega els llindars d’activació davant de diferents concentracions i que n’estiga informada en cada moment. Podeu trobar-ne informació detallada en el web d’Avaic.

També et pot interessar