A partir de dijous, situació de pluges fortes

L'Agència Estatal de Meteorologia té previst activar l'avís de nivell roig a les comarques del nord de Castelló dijous de vesprada.

A partir de dijous, situació de pluges fortes
A partir de dijous, situació de pluges fortes

A partir de dijous, s’iniciarà una situació de pluges generals, localment molt fortes i persistents.

La situació està causada per l’arribada d’una massa d’aire fred en altura, que quedarà aïllada al sud-oest de la Península. Aquest aire fred oferirà condicions favorables per al creixement dels núvols. L’arribada d’aquesta massa d’aire generarà la formació d’una segona borrasca al sud de la Península.

L’altre ingredient per a les pluges generals serà l’entrada d’aire humit i inestable des del Mediterrani. Aquesta entrada estarà afavorida per la nova borrasca que es formarà al sud de la Península. Tindrem la formació d’un riu d’humitat al Mediterrani, a la zona de les Balears, que aportarà aire molt humit i inestable cap al litoral est de la Península.

I el tercer ingredient serà la temperatura de la superfície de l’aigua del mar, que aquests dies de tardor actua com a focus càlid, i afavireix l’evaporació i la càrrega d’humitat de la massa d’aire que circula per damunt.

L’Agència Estatal de Meteorologia ja ha emés l’avís de nivells taronja i roig per pluges persistents i fortes, que podran acumular quantitats de fins a 180 l/m² en 12 hores. Recordem que un avís de nivell roig implica risc extrem per a la població.

On plourà més?

La direcció final del vent en superfície definirà, finalment, quina és la zona que rebrà més aigua. Ara per ara, les comarques de Castelló i València són les que rebran les precipitacions més importants. En tot cas, cal seguir minut a minut l'actualització de les previsions.

Recomanem seguir les previsions de les pròximes hores i, sobretot, a partir de dimecres de vesprada.

Des d’À Punt Mèdia farem un seguiment especial de la situació que tenim per davant.

Ací podem veure la nota informativa d'Aemet de la situació prevista.

També et pot interessar

stats