Oratge i turisme es donen la mà a Las Tablas de Daimiel

El parc nacional i la localitat d'Almagro acullen les I Jornades de Meteorologia i Promoció Turística del Medi Natural.

Algunes parts del parc nacional de Las Tablas de Daimiel, cal travessar-les mitjançant les passarel·les
Algunes parts del parc nacional de Las Tablas de Daimiel, cal travessar-les mitjançant les passarel·les / Joaquin lozano

La localitat d'Almagro i el parc nacional de Las Tablas de Daimiel acullen les I Jornades de Meteorologia i Promoció Turística del Medi Natural. Unes trobades que han aplegat professionals de mitjans de comunicació de pràcticament tot el territori espanyol, entre ells, el meteoròleg d'À Punt Lluís Obiols. 

Compaginar el respecte a la natura amb la promoció del turisme és un dels reptes que es tractaran en aquestes jornades, un dels objectius de espais naturals tan fràgils com Las Tablas de Daimiel. Es tracta d'un ecosistema únic de llacunes endorreiques, és a dir, que no tenen eixida a la mar. Unes llacunes que són vitals tant per a la flora com per a la fauna, en aquest cas, també per a espècies migratories. Ara com ara, es calcula que hi ha unes 9.000 grues en aquest paratge natural. 

Un dels problemes que afecta aquest parc nacional és la sobreexplotació de l'aqüífer 23, un dels més sobreexplotats de tot Europa. Enguany la superfície inundada és només una quarta part de la xifra habitual per a aquesta època de l'any, tot i que les precipitacions han superat la mitjana dels últims anys.

També et pot interessar

stats