Quin oratge afavoreix els millors registres?

Els estudis realitzats indiquen les temperatures que permeten el millor rendiment.

Quin oratge afavoreix els millors registres?
Quin oratge afavoreix els millors registres?

Les condicions meteorològiques afecten al rendiment dels esportistes i en particular dels corredors.

Cada participant podria descriure unes condicions d'oratge en què se sent més còmode en la carrera.

Per a cada tipus de corredor hi ha unes condicions que afavoreixen més o menys el seu rendiment, i són diferents si és corredor d'elit o no. Tot i això, és pot afirmar que hi ha unes condicions genèriques que sempre afavoriran el millor rendiment esportiu en una marató.

Diferents estudis indiquen que hi ha unes temperatures òptimes per a obtindre els millors resultats. Si fa molt de fred o molta calor disminueix el rendiment de tots els corredors, siguen d'elit o no.

Un estudi que s'han fet amb dades de sis maratons, entre 2001 i 2010, relacionen les temperatures entre 5 °C i 10 °C amb les velocitats mitjanes més altes i, per tant, amb els millors resultats. Alguns dels millors resultats en maratons s'han obtingut amb temperatures entre 10 °C i 15 °C.

Ara bé, cal considerar que els participants més ràpids estan afavorits per les temperatures més baixes, entre els 5 °C i els 10 °C, sense vent, mentre que els no professionals obtenen el millor rendiment en temperatures superiors.

La corba d'abandonaments en funció de la temperatura és molt clara, amb un mínim per a temperatures entre 10 i 15 °C.

Es pot afirmar que, tot i que hi ha unes temperatures òptimes genèriques per a obtindre rècords i els millors registres, cada persona té una temperatura òptima pròpia en la marató.

Quina és la vostra?

Cal recordar que l'eixida del Sol serà a les 8:02 h.

Recordeu que podrem seguir en directe la carrera @MaratonVLC #42kValencia des d'@apunt_media amb @XaviBlasco @ACorrerAPunt

Si voleu més dades de l'estudi podeu consultar-lo ací.

Molta sort i molts ànims!

També et pot interessar

stats