Ones al cel

Ones al cel
11 d'octubre 2020 - 21:16

Són molts els qui durant el matí de diumenge s'han sorprés per l'aspecte del cel. El front es retirava, espentat pel vent de mestral, i ens ha deixat unes formacions nuvoloses molt originals i fotogèniques. Es tracta dels asperitas, uns núvols amb forma d'ones que mostren un aspecte sovint agitat, com si es tractara de la superfície del mar quan la mou el vent. Aquests núvols han alçat una certa controvèrsia entre els científics, ja que segons l'Organització Meteorològica Mundial, no es poden englobar en cap gènere conegut de núvols. De fet, si ens atenem a la nomenclatura clàssica per a definir-los, ens hauríem de decantar per altoestratus undulatus. Finalment, es van incloure en l'edició de l'Atles Internacional de Núvols de 2017. (https://cloudatlas.wmo.int/es/appendix-3-history-of-cloud-nomenclature.html)

En qualsevol cas, disquisicions científiques a banda, són uns núvols que criden l'atenció, caòtics, amb bandes molt fosques i d'altres més clares que no deixen precipitació.

Encara que durant els pròxims dies no es preveu l'arribada de núvols, tingueu preparades les càmeres perquè no se sap mai quan ens pot sorprendre un aspecte vistós del cel.

També et pot interessar

stats