Nou rècord de velocitat d'un avió comercial subsònic entre Nova York i Londres

Diumenge al matí el Boeing 747-436 de Bristish Airways va arribar 80 minuts abans del temps habitual per a aquest trajecte.

Nou rècord de velocitat d\'un avió comercial subsònic entre Nova York i Londres
Nou rècord de velocitat d'un avió comercial subsònic entre Nova York i Londres

No va ser l'únic vol, van ser diversos els avions que van fer el trajecte entre Nova York i Londres en menys de 5 hores, quan el temps habitual són 6 hores aproximadament.

Segons les dades facilitades per Flightradar24, aquest vol va necessitar 4 hores i 56 minuts a fer aquest trajecte transatlàntic, va arribar a velocitats de 1.327 km/h, i va recurtar en 13 minuts el rècord anterior establit per un avió de Noruega.

Per què?

La causa va ser un corrent en jet més fort del que és habitual.

Recordem que en latituds mitjanes a una altura aproximada de 9.000 metres tenim un riu de vent que circula de ponent a llevant, amb més o menys ondul·lacions i amb velocitats que superen habitualment els 120 km/h de vents sostinguts.

De tant en tant aquest riu accelera i, si la direcció és l'adequada, espenta amb vent de cua els vols que viatgen des dels EUA fins a Europa, i evidentment, dificulta el trajecte en la direcció contrària.

Segons dades facilitades pel servei britànic, Metoffice, el corrent polar va arribar a registrar vents de l'oest de més de 400 km/h a altures superiors a 9.000 metres.

Tot i la velocitat de l'avió, no va arribar a trencar la barrera del so, ja que la velocitat relativa de l'avió respecte de la massa d'aire on viatjava era inferior als 1.100 km/h.

El rècord de velocitat entre Nova York i Londres continua sent del Concorde, avió supersònic que va volar en 2 hores i 52 minuts, i que va arribar a una velocitat màxima de 2.170 km/h.

Evidentment els avions que viatgen en direcció contrària, el que busquen és evitar aquest corrent.

Bon viatge!

També et pot interessar

stats