Nit gèlida

S'ha arribat a baixar dels -10 °C.

Nit gèlida
Nit gèlida

Una massa d’aire fred d'origen polar, provinent del centre del continent europeu ens afecta ara mateixa i deixa temperatures de ple hivern, amb màximes que hui s’han quedat al voltant dels 12-13 °C a punts costaners i molt més baixes a l’interior, on s’han registrat temperatures entre els 5 i els 10 °C. Destaquen per baixes a l’extrem nord del territori on no s’han superat els 4 °C, acompanyat de vent moderat de mestral que ha accentuat la sensació tèrmica.

Entre els registres més baixos de la xarxa d’Avamet destaquen les estacions situades a zones fondes i apartades dels nuclis de població, com es pot veure al següent gràfic, on hem destacat els punts del territori valencià en què s’han registrat una temperatura per davall dels -10 °C:

A les poblacions de l'interior també ha gelat de manera generalitzada. S'han registrat temperatures extremes també a moltes poblacions, destacant les de la següent taula:

També destaquen les gelades que s’han apropat molt a la costa, de fet, s’han registrat -4 °C a Palma de Gandia o a la partida de la Drova de Barx. Al voltant de la ciutat de València també ha arribat a gelar.

A les capitals s’han registrat també temperatures molt gèlides amb 1,0 °C d’Alacant, els 1,9 °C de València o els 3,0 °C de Castelló. Destacar que a la ciutat de València, des de l’any 2015, tan sols s’havia baixat d’aquesta temperatura una vegada.

Aquesta entrada d’aire fred ens acabarà abandonant al llarg del cap de setmana. Les temperatures mínimes continuaran baixes aquesta pròxima nit, però les màximes tendiran a ser més elevades al llarg del cap de setmana.

També et pot interessar