La nit més freda des de febrer d'enguany

Temperatures mínimes entre 5 i 6 °C als observatoris de les capitals.

Bocairent, la Vall d'Albaida. Jumi Beneyto
Bocairent, la Vall d'Albaida. Jumi Beneyto

La calor va tardar a anar-se'n i el fred d'hivern ha arribat abans d'hora, això ha provocat un canvi de temperatures molt notable des de l'inici de novembre fins al dia 18 de novembre.

Vam iniciar el mes de novembre amb temperatures màximes al voltant de 30 °C a la costa i en quinze dies hem passat a registrar valors de 16 °C de màxima al litoral. De temperatures d'estiu hem passat a temperatures d'hivern, allò que és habitual a la tardor, fins que el fred hivernal s'instal·la de manera més definitiva.

Per a trobar temperatures mínimes tan baixes hem d'anar a l'inici de l'any, a l'hivern passat. En el cas particular de Castelló i de València, hem de retrocedir fins al mes de febrer per a trobar temperatures inferiors a la nit passada.

Abans del dia 20 de novembre a l'observatori d'Alacant i al de de València no es registrava una temperatura mínima tan baixa des de l'any 2007.

Tot apunta que les temperatures pujaran a partir del cap de setmana i registrarem valors més normals per a estes dates, fins i tot lleugerament superiors, amb màximes que superaran els 20 °C a la costa.

És el que té la tardor, la transició de la calor d'estiu al fred de l'hivern, l'entrada de les primeres masses d'aire fredes encara s'alterna amb arribada de masses d'aire més temperades.

També et pot interessar