La matinada deixa mínimes de 13 °C negatius a poblacions com Bocairent

La pròxima nit tornarà ser gèlida, però diumenge les temperatures començaran a recuperar-se.

La matinada deixa mínimes de 13 °C negatius a poblacions com Bocairent
La matinada deixa mínimes de 13 °C negatius a poblacions com Bocairent

Nadal ens ha deixat congelats. L'arribada d'una massa d'aire fred d'origen àrtic ha fet baixar les temperatures mínimes de la matinada passada fins als -13 ºC a l'observatori de la rambla de Mariola, situat al terme municipal de Bocairent, a la Vall d'Albaida. És la segona temperatura més baixa dels últims cinc anys. Altres registres destacables són els -8 °C a Agres, a la Foia Ampla, els -6 °C Villena nord o els -5 °C a Coratxà, a la Tinença de Benifassà. Són dades proporcionades per la xarxa d'observatoris de l'Associació Valenciana de Meteorologia.

Les gelades també han aplegat molt a prop del litoral, especialment en zones de la Ribera i la Costera. A la costa, el fred també ha sigut ben viu, amb mínimes de 3 °C a 6 °C.

Al nord les temperatures no han baixat tant perquè ha continuat el vent de mestral, però la sensació tèrmica ha sigut molt baixa. En el cas de Morella, durant quasi tota la nit passada, la temperatura ha fregat els -2 °C, però amb sensacions tèrmiques de fins a -8 °C provocades pel vent.

Hui continuaran les baixes temperatures, però el mestral afluixa, amb la qual cosa la sensació tèrmica serà de menys fred.

Demà es recupera el termòmetre per a tornar a baixar dilluns. Sembla que 2020 es vol acomiadar amb fred d'hivern, tal com es veu en el mapa de l'anomalia prevista per a la setmana que ve. Només ens toca abrigar-nos!

També et pot interessar

stats