Leslie arriba a la península Ibèrica

Un cicló tropical atípic.

Leslie arriba a la península Ibèrica
Leslie arriba a la península Ibèrica

La matinada de diumenge arribarà a la península Ibèrica el que ha sigut l'huracà Leslie. Un huracà atípic, perquè ha estat des del 23 de setembre fent voltes per l'Atlàntic sense una direcció definida.

La incertesa en la previsió de la seua trajectòria d'acostament a la Península també ha sigut notable, sense un camí definit fins a les últimes hores abans d'arribar a Portugal.

Ací podem veure la situació prevista per a diumenge de matinada i a migdia.

El centre de la borrasca profunda en què s'ha convertit Leslie circularà pel nord de Portugal cap a la Meseta nord. Les zones més afectades per ratxes de vent fortes i pluges intenses la primera part de diumenge serà l'oest de la Península i també la zona d'Andalusia. A hores d'ara hi ha actius avisos de nivell roig a Portugal, per ratxes de vent que podran superar els 120 km/h. A nosaltres no ens afectarà de manera directa, però les pluges i tronades localment fortes arribaran al Mediterrani diumenge de vesprada.

La borrasca perdrà intensitat a mesura que avance cap al Mediterrani, però reactivarà el front nuvolós que porta associat, que ens arribarà diumenge de vesprada.

Atenció a les pluges i a les tronades de diumenge de vesprada, que localment seran d'intensitat forta, sobretot a Castelló.

A partir de diumenge a la nit el vent girarà a ponent i mestral, i bufarà amb ratxes fortes la matinada i el matí de dilluns.

També et pot interessar

stats