L'oratge en Falles 2019

Actualitzem l'oratge previst per als pròxims dies fallers.

L\'oratge en Falles 2019
L'oratge en Falles 2019

Arranca la festa i continuem informant de la previsió de l'oratge que esperem durant les Falles. Cal recordar que, sobretot a partir dels tres dies, la incertesa en les prediccions meteorològiques augmenta i, per tant, caldrà revisar les actualitzacions diàries que farem durant els pròxims dies.

 Inici de les Falles amb molta estabilitat

Els models segueixen coincidint que aquest divendres i aquest dissabte, 16 de març, estaran marcats per l'oratge anticiclònic i estable. El sol serà el gran protagonista amb unes temperatures que oscil·laran entre els 20 °C i els 23 °C a l'hora de la mascletà, i començaran a girar les brises amb un descens tèrmic consegüent. En punts centrals del territori superaran els 26 °C. El vent, gran enemic de la Plantà, no serà notícia enguany.

Bufarà fluix i variable. Durant el dia 17, el més significatiu serà l'important ascens tèrmic a la façana litoral, on arribaran als 27 ºC i a la zona central, fregaran els 30 °C a les hores centrals del dia. Els núvols alts dominaran progressivament el cel durant la vesprada.

Final de les Falles amb canvis

Amb l'inici de la setmana i coincidint amb els dos últims dies fallers, la situació meteorològica canvia radicalment. El vent de component marítim començarà a dominar i a portar més humitat a l'ambient. Amb això, el dia 18 ens alçarem amb un cel cobert i les precipitacions podrien fer acte de presència durant la jornada en gran part de la meitat sud i afectar amb més probabilitat les comarques del sud del golf de València. Aquestes precipitacions podrien persistir en aquesta zona durant la primera meitat del 19. El descens tèrmic també serà notable a tot el territori, amb unes màximes que seran entre 8 ºC i 12 ºC més baixes que les de diumenge.

També et pot interessar

stats