L'hivern s'acomiada amb neu

Després d'un diumenge estival, l'arribada d'un front poc actiu obri les portes a una contundent entrada d'aire fred.

VÍDEO | L\'hivern s\'acomiada amb neu

Quan falten poques hores per a dir adeu a l'hivern d'enguany, l'estació més freda de l'any s'ha volgut acomiadar amb precipitacions i un descens molt acusat de les temperatures. Després d'un diumenge que es pot qualificar d'estiu, l'arribada d'un front poc actiu va obrir les portes a una contundent entrada d'aire fred que ens ha portat de nou l'hivern. 

El primer front que va passar dilluns no va deixar precipitacions, però l'arribada d'un xicotet embossament d'aire fred ens ha deixat pluges durant la nit de la Cremà. Les precipitacions començaren dilluns de vesprada al nord i s'han anat movent cap al sud. Curiosament, l'última nit de l'hivern ha sigut la més plujosa de l'estació, caracteritzada per una absència total de pluges. Ja sabeu com de paradoxal és el nostre clima.

Però la notícia també ha sigut la neu que ha caigut durant els últims dos dies. La matinada de dimarts ja va nevar dèbilment a les muntanyes del nord, però ha sigut a primera hora de dimecres quan la nevada ha agafat més cos a les muntanyes del nord d'Alacant. Ha nevat a la Font Roja i a la Serra d'Aitana, en cotes d'uns 1.200 metres. 

Les previsions indiquen que les precipitacions continuaran durant la jornada de demà a les comarques del sud del golf de València. En qualsevol cas, hem de seguir l'evolució de l'embossament d'aire fred situat davant de les nostres costes, i de l'entrada de vents humits de llevant i gregal. 

També et pot interessar

stats