Hem registrat el primer trimestre més plujós des de 1950

La precipitació acumulada entre gener, febrer i març a la Comunitat Valenciana quasi triplica la mitjana.

Hem registrat el primer trimestre més plujós des de 1950
Hem registrat el primer trimestre més plujós des de 1950

Vam iniciar 2020 amb un gener càlid i extremadament humit, un febrer extremadament càlid i molt sec, i un mes de març amb un inici càlid, i final fred, i extremadament humit.

Vam registrar temperatres de primavera, quasi d'estiu, alguns dies d'hivern, i ara, a l'inici de la primavera, hem tingut dies quasi d'hivern.

Allò més significatiu del primer trimestre de 2020 ha sigut la pluja acumulada.

La precipitació acumulada mitjana en tot el territori de la Comunitat Valenciana en el primer trimestre és de 315,2 l/m², que és 2,7 vegades la quantitat normal, que són 115,5 l/m² calculats com la mitjana dels 30 anys de 1981 a 2010. És el trimestre, gener, febrer i març, més plujós en tot el territori de la Comunitat Valencia de la sèrie històrica des de 1950.

Superem l'anterior primer trimestre més plujós, que va ser 1991, i curiosament ens arriba després de l'any 2019, quan vam tindre un dels primers trimestres més secs des de 1950.

Després del temporal Gloria de gener, amb registres històrics, en el mes de febrer pràcticament no va ploure, i de nou a partir de mitjan març van començar situacions successives de precipitacions, que encara tenim a l'inici d'abril.

La situació meteorològica que tenim des de mitjan març, amb altes pressions al centre d'Europa, que obliguen les borrasques a circular per la península Ibèrica continua aquest mes d'abril, i pareix que encara seguirà la setmana que ve.

També et pot interessar

stats