Hagibis, un dels tifons més intensos que ha afectat el Japó

S'han registrat quantitats rècord de pluja en 24 hores.

Hagibis, un dels tifons més intensos que ha afectat el Japó
Hagibis, un dels tifons més intensos que ha afectat el Japó

Hagibis ha sigut un tifó especial. D'una banda es va intensificar amb una rapidessa poc habitual, la pressió atmosfèrica al centre va baixar més de 60 milibars en 24 hores, i això va fer que passara a la màxima categoria de tifó abans d'arribar al Japó.

Cal recordar que un tifó és el mateix que un huracà, però és el nom que reben quan es formen a la zona nord-occidental del Pacífic.

En aquest cas, afortunadament va perdre intensitat abans de tocar terra a l'illa central del Japó. Tot i això, els registres de precipitació en 24 hores van arribar a superar els 900 l/m² en alguns observatoris, cosa que ha provocat inundacions i crescudes sobtades de rius.

A l'aeroport de Tòquio es van registrar ratxes màximes de vent superiors als 150 km/h.

És curiós que justament dos dies abans d'arribar el tifó a la ciutat de Tòquio, se celebrava el 30é aniversari de la creació del centre de seguiment de tifons del Japó, un centre que s'ha demostrat que és molt útil a l'hora de seguir i preveure el moviment i el desplaçament de ciclons com aquests. Això permet salvar moltes vides amb les mesures de precaució adequades.El tifó Hagibis ha afectat el cap de setmana passat la zona central del Japó, on ha causat pluges torrencials, vents sostinguts superiors als 150 quilòmetres per hora i ones de més de 10 metres.

També et pot interessar

stats