Gelades fortes a deshora

Acabada d'arribar la primavera i les protagonistes tornen a ser les temperatures mínimes.

Gelades fortes a deshora
Gelades fortes a deshora

Tan sols fa una setmana que vam dir adeu a l'hivern astronòmic, i a la situació d'estabilitat anticiclònica s'ha unit una miqueta d'aire fred en les capes mitges i baixes que està donant com a resultat unes temperatures mínimes que s'assemblen més a les de gener que a les de final de març.

De fet, com es pot apreciar als mapes d'anomalia de les temperatures mínimes, la geografia completa es troba en valors per davall de la mitjana, i destaca la zona interior de València i Alacant, i les comarques centrals, amb una anomalia entre 5 i 10 °C més baixa del que és habitual.

Aquesta situació pot arribar a causar nombrosos problemes a les collites dels fruiters. Hem preparat una taula en la qual es poden apreciar les temperatures crítiques per a les espècies que estan actualment en floració. A partir d'aquests valors és quan comença a fer malbé les flors i fruits.

Pareix que aquesta situació de gelades ha tocat fons aquesta passada nit. A partir de demà les temperatures mínimes començaran a recuperar-se, però les gelades continuaran sent fortes a les valls i fondalades fins diumenge, quan pareix que ens afectarà una baixa que deixarà pluges que avançarien de sud a nord.

També et pot interessar

stats