Gabriel: primera ciclogènesi explosiva de l'any

La borrasca s'aprofundirà 30 hPa en 24 hores.

Gabriel: primera ciclogènesi explosiva de l\'any
Gabriel: primera ciclogènesi explosiva de l'any

Durant les pròximes hores s'espera la formació d'una forta borrasca al golf de Biscaia. Serà per un procés conegut com a "explosiu", és a dir, baixarà la pressió al centre més de 24 hPa en 24 hores.

En aquest cas s'espera que la pressió baixe des de 1018 hPa, quan es trobe enfront de la costa cantàbrica, fins als 986 hPa, una vegada s'endinse cap al continent europeu.

Aquesta explosivitat en la seua formació es veurà reflectit en la seua potència. S'espera temporal de vent i mar a tot el litoral cantàbric, amb mar combinada que podrà deixar ones de fins a 5 metres a la costa i fins a 9 metres mar endins. És per això que l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'avís taronja durant tot el dimarts per fenòmens costaners.

El vent serà especialment fort dimecres a tot el terç nord peninsular. Les ràfegues de vent podran superar els 100 km/h a les zones més exposades, i les nevades seran destacades a la serralada dels Pics d'Europa i al Pirineu. La cota de neu començarà el dia al voltant dels 1.100 metres, però ràpidament baixarà fins als 600 metres.

El seu pas serà fugaç, com la majoria d'aquestes borrasques. Dimecres, la borrasca ja es trobarà al sud d'Alemanya, i tan sols quedarà actiu l'avís taronja a la costa cantàbrica, on el temporal marítim continuarà sent molt destacable.

A nosaltres tan sols ens afectarà en forma de vent moderat i pujada de les temperatures màximes a causa del ponent.

També et pot interessar

stats