Febrer de 2020, extremadament càlid

L'ambient anticiclònic deixa el febrer més càlid de la sèrie històrica i el sisé més sec des de 1950.

Febrer de 2020, extremadament càlid
Febrer de 2020, extremadament càlid

Aquest mes de febrer ha sigut qualificat com extremadament càlid i molt sec arreu del territori. La temperatura mitjana s'ha situat al voltant dels 12,3 °C ( 3,5 °C per damunt de la mitjana climatològica del període de referència de 1981-2010) i tan sols s'han acumulat 2,2 l/m² (quan la mitjana és d'uns 38 l/m²).

El mes de febrer ha sigut extraordinariament càlid, ha sigut el més càlid des que hi ha registres, tot superant per dècimes els 12,3 de 1990. La temperatura mitjana ha sigut fins i tot 1,1 °C  superior a la d'un mes de març . De fet, amb aquesta mitjana seria qualificat com un dels mesos de març més càlids de la sèrie històrica, i això seria un fet molt destacable.

Les temperatures s'han situat cada dia per damunt de la mitjana de referència. Tan sols el dia 6 de febrer vam tindre temperatures habituals. Les anomalies van ser extremadament càlides els primers 5 dies del mes. De fet, aquells dies es van superar nombrosos rècords de temperatures en molts observatoris. Destaquen sobretot els 29.6 °C de l'Aeroport de València, que és la temperatura més alta registrada en un mes de febrer des de 1966.

L'anomalia de les temperatures mitjanes ha sigut sobretot destacable a les zones interiors, i sobretot a les zones més elevades. Destaquen les poblacions del nord de Castelló, on s'han registrat anomalies superiors als 5 °C respecte de la mitjana. A la costa han sigut menys cridaneres i les temperatures mitjanes s'han situat entre 2 i 3 °C superiors a les habituals.

Quant a precipitacions, el mes de febrer ha destacat per ser molt sec. S'han acumulat tan sols 2,2 l/m² , quan la precipitació mitjana està al voltant dels 38 l/m². Ha sigut classificat com el sisé mes de febrer més sec des de l'any 1950. La població on més precipitació s'ha registrat ha sigut a Pego, amb 10 l/m².

També et pot interessar

stats