Diumenge s'ha vist un miratge Fata Morgana des de Dénia

És habitual? Com es forma?

Diumenge s\'ha vist un miratge Fata Morgana des de Dénia
Diumenge s'ha vist un miratge Fata Morgana des de Dénia

El matí de diumenge Andrés Fornés ha estat atent a l'eixida del sol i ha pogut captar un miratge del tipus Fata Morgana. No és habitual i és difícil de fotografiar, per tant enhorabona al fotògraf.

En aquest cas ha fotografiat la silueta d'Eivissa des de Dénia i, alhora, la seua imatge a l'inrevés just damunt, donant una sensació fantasmagòrica, típica d'aquest miratge.

Perquè es forme necessitem dues capes d'aire de diferent densitat una damunt de l'altra. Això provoca que els índexs de refracció de les capes siga prou diferent per a refractar, canviar de direcció, el raigs de llum que ens arriben des de l'objecte observat. Si la refracció és suficient, arribem a veure la imatge de l'objecte i, a més, just damunt d'ell, el mateix objecte, però a l'inrevés.

En aquest cas teníem una capa d'aire càlida damunt de la cap més fresca, que hi havia sobre el mar. Aquesta situació ha fet que el miratge fora possible.

És un miratge de tipus superior, perquè veiem l'objecte repetit damunt d'ell mateix i a l'inrevés. 

De fet, si observeu el sol a la fotografia, podeu veure com tenim el sol eixint, i just damunt veiem la meitat del sol a l'inrevés damunt d'ell mateix.

El nom té l'orige a la fada Morgana, de forma canviant.

Gran miratge i grans fotografies, enhorabona de nou al fotògraf, i gràcies per compartir-les amb tots nosaltres.

També et pot interessar

stats