Dilluns de superlluna

Hui la Lluna la veurem un 14% més gran i un 30% més brillant.

VÍDEO | Dilluns de superlluna

Hui tornarà a donar-se un dels fenòmens astronòmics més vistosos que existeixen. Aquesta nit es preveu que la Lluna es veja un 14% més gran i un 30% més brillant del que sol ser habitual.

L'òrbita de la Lluna és el·líptica, i per això existeix un punt en el qual es troba a una distància màxima de la Terra i un altre en què queda més pròxima. Aquests punts extrems es coneixen com a apogeu i perigeu respectivament. En l'apogeu la Lluna se situa a 406.000 km, mentre que al perigeu es troba a 356.000 km. En aquesta ocasió la Lluna estarà a tan sols 357.122 km.

Perquè es done el fenomen de superlluna s'han de complir dues condicions: que l'astre es trobe en fase plena i que just es trobe al perigeu de l'òrbita. Aquestes dues condicions no es donaran de manera simultània, però coincideixen aquesta pròxima nit. La Lluna plena es preveu que serà a les 18:48 hores i el perigeu a les 7:22 hores.

Aquesta nit es preveuen alguns núvols mitjans i alts que podrien dificultar la visibilitat del fenomen, però no seran generalitzats i de segur que en qualsevol moment de la nit es podrà veure des de qualsevol part del territori. Disfruteu-la!

Esperem les vostres fotografies aquesta nit! L'adreça per a enviar-les: oratge@apuntmedia.es

També et pot interessar

stats