Dilluns de ponent

El vent de ponent farà pujar les temperatures a la costa.

Avís groc Aemet, vent de mestral fort i temperatures superiors a 36 °C
Avís groc Aemet, vent de mestral fort i temperatures superiors a 36 °C

Comencem la segona quinzena de juliol, amb vent de ponent. Això vol dir humitat baixa i temperatures superiors als 35 °C a la costa.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha establit l'avís groc per vent de mestral al nord de Castelló, on bufarà amb ratxes màximes que poden superar els 80 km/h. El vent de mestral, del nord-oest, i de ponent, de l'oest, bufaran de moderat a fort al llarg de tot dilluns. Al final del dia, amainarà el mestral i el ponent, i cap al litoral entraran les brises del sud-est.

La Conselleria de Governació mitjançant el 112 ha decretat preemergència per risc extrem d'incendis forestals. La situació de hui és molt perillosa, i se la denomina 30/30/30:  ratxes de vent de ponent de més de 30 km/h, temperatures superiors als 30 °C i humitat relativa inferior al 30%. Per tant, recomanem màxima alerta i precaució, i sempre davant de qualsevol emergència, telefonen al 112.

La Conselleria de Sanitat també ha emés avís per temperatures altes a les zones costaneres, segons les dades del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

Hui pugen les temperatures a la costa, però baixaran a l'interior. Dia de tancar portes i finestres al migdia, i fer efecte cova, per a tractar de mantindre la temperatura interior aïllada de la calor del carrer.

Recorden que tenim molts avisos, alertes i preemergències, i hui tots ens indiquen que tindrem ponent i molta calor. Apliquem el sentit comú.

Demà dimarts ja no farà ponent, bufarà vent de llevant, baixaran les temperatures i pujarà la humitat.

També et pot interessar

stats