Dijous de tempestes fortes

Les tempestes s'han agrupat

Dijous de tempestes fortes

Atmosfera inestable hui, dijous, i demà, divendres, molt favorable al creixement dels núvols i a la formació de tempestes localment fortes o molt fortes.

Dénia, Ramón Portolés

A la matinada, les precipitacions més intenses han començat al litoral de Castelló i als Serrans, amb quantitats que han arribat a 90 l/m² a la ciutat de Castelló i a 56 a Xelva.

La pluja de la matinada a Castelló, d'intensitat molt forta, ha vingut acompanyada de més de 2.500 descàrregues elèctriques.

Mapa de la pluja registrada fins a les 13:00 h, dades d'Avamet

Al llarg del matí, les tempestes s'han desplaçat cap al sud i s'han aplegat a la zona marítima, formant un sistema convectiu mesoescalar, és a dir, han començat a interaccionar entre si i s'han reforçat, amb una extensió a la mar tan gran com quasi tota la comarca de la Safor. 

Este sistema de tempestes ha tocat terra al sud de la Safor i al nord de la Marina Alta, on ha descarregat quantitats de fins a 45 l/m² a Gandia, 67 a Daimús i 24 a Pedreguer. Poc després s'ha desfet, però de seguida s'han congriat noves tempestes a les muntanyes del nord d'Alacant.

Pluja registrada fins a les 13:00 h, dades d'Avamet

A partir del migdia, les tempestes del nord d'Alacant s'han agrupat també en una línia que ha agranat la província de nord a sud, amb ratxes de vent fortes i precipitacions intenses que s'han desplaçat cap al sud.

Fins a les dues de la vesprada s'havien registrat fins a 43 l/m² a Relleu i Sella, 37 a Alcoleja, 39 a Petrer, 20 a Asp i 9 a Alacant, a la Rabassa.

Per a la vesprada i per a demà, divendres, es manté l'avís groc per tempestes, que localment tornaran a descarregar de manera forta o molt forta.

També et pot interessar

stats