Es detecten els primers grans de pol·len d'olivera d'enguany

En general, s'ha detectat menys pol·len del que és habitual en estes dates.

Detall de la flor de l'olivera
Detall de la flor de l'olivera

La informació facilitada per l'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (AVAIC)  destaca que des del començament de la primavera s'ha detectat menys pol·len del que és normal en este dates.

Com sempre, AVAIC ens ofereix un informe setmanal dels nivells de concentració de pol·len, mitjançant els mesuraments realitzats amb els captadors de pol·len ubicats en diferents punts del territori.

AVAIC fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població. Els al·lergòlegs realitzen diferents tests per a poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si som al·lèrgics a més d'un tipus. Cada persona reacciona de manera diferent davant de la mateixa concentració de pol·len i, a més, la reacció pot canviar segons el moment en què es produeix l'exposició.

L'última setmana s'ha detectat que el pol·len de plàtan d'ombra ha baixat a la ciutat de València, i no s'espera que puge durant els pròxims dies.

A continuació podem veure informació per a diferents tipus de pol·len, els nivells de probabilitat de desencadenar símptomes al·lèrgics i l'evolució prevista.

Font: AVAIC

S'ha començat a detectar, de manera puntual, els primers grans de pol·len d'olivera. A partir d'ara, i al llarg de les pròximes setmanes, estarà present en l'aire. Serà al maig quan la pol·linització es farà més general i les persones que hi són al·lèrgiques hauran d'estar més atentes.

La concentració de pol·len de xiprer continua amb una tendència descendent a tots els punts de mostreig, i tot indica que en els pròxims dies continuarà la tendència a la baixa pel que fa a la seua concentració.  

Font: AVAIC

La presència de pol·len d'amarantàcies sempre té valors més elevats a les zones més seques d'Alacant, on es manté en nivells moderats, tot i que podrà tindre pics de cocentració alts. A Castelló i València és habitual que no superen els llindars de valors baixos.

El pol·len de les parietàries oscil·la entre valors baixos i moderats a València i Castelló, mentre que es queda en nivells baixos a Alacant, excepte a les zones més humides del nord de la província, on arriba a valors alts.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona conega els seus llindars d'activació davant de diferents concentracions, i que n'estiga informat en cada moment. Podeu trobar informació detallada en el web d'AVAIC.

També et pot interessar

stats