La DANA produeix les primeres precipitacions en zones de la meitat sud

Durant les pròximes hores, les pluges poden ser molt fortes a la costa. La imatge de portada és de L'Olleria i l'autora és Mari Nieves Sánchez.

VÍDEO | La DANA produeix les primeres precipitacions en zones de la meitat sud
À Punt Oratge
À Punt Oratge @apuntoratge
José Coloma
09 de setembre 2018 - 20:21

La situació d'inestabilitat en capes mitjanes de l'atmosfera, provocada per la depressió aïllada a nivells alts (DANA) situada a la península, sumat al flux més càlid i humit provinent del mediterrani, ha fet que es formen tempestes que ja comencen a ser intenses a la Comunitat Valenciana.

Des de les primeres hores de la vesprada ha començat a descarregar amb força per la zona de la Vall d'Albaida i per l'Alt Vinalopó. Destaquen els 50 l/m² que s'acumulen, de moment, a la localitat d'Albaida i que han caigut en uns 40 minuts. També els 36 del Palomar, els més de 30 de Benigànim o els 11 que s'han registrat al terme municipal de Villena. 

Un poc més cap al sud, a les comarques de l'Alcoià i a la Marina Baixa, s'acumulen 30 l/m² a Benifallim, 29 a Sella, 20 a Alcoleja i uns 20 a Alcoi.

Aquest matí ha sigut prou tranquil, sense precipitacions rellevants, però vora migdia s'han registrat les primeres pluges per les comarques de l'Horta, la Safor i la Marina Alta. Han deixat uns 46 l/m² a Sedaví i a Catarroja i uns 37 litres a Vilallonga.

A Xàtiva els bombers han rebut quatre avisos a causa de l'episodi de pluges, tres dels quals han sigut per arbres que han caigut. Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València, efectius del parc de Xàtiva i el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) han intervingut aquesta vesprada per a retirar-ne un que bloquejava l'entrada d'urgències de l'Hospital Lluís Alcanyís.

Els bombers retiren un arbre que bloquejava l'entrada d'urgències de l'Hospital Lluís Alcanyís / CPBV

També et pot interessar

stats