Les concentracions de pol·len de l’olivera ha augmentat l’última setmana de manera notable

El pol·len més abundant ara és el de les alzines, però no és el que provoca més símptomes al·lèrgics.

Les concentracions de pol·len de l’olivera ha augmentat l’última setmana de manera notable
Les concentracions de pol·len de l’olivera ha augmentat l’última setmana de manera notable

Com ja vam comentar en l’anterior butlletí, segons informa l’Associació Valenciana d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (Avaic), els nivells de pol·len aquesta primavera s’han mantingut baixos fins fa aproximadament dos setmanes, quan han començat a augmentar de manera més notable.

Com passa cada any, les condicions meteorològiques determinen la pol·linització de les espècies que floreixen per aquestes dates, i enguany amb tanta variabilitat meteorològica les concentracions de pol·len canvien de manera molt destacable d’uns dies a uns altres.

Avaic fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població.

L’última setmana el pol·len de l’olivera ha augmentat de manera molt notable.

Segons Avaic els tipus pol·línics que cal seguir aquests dies són:

El pol·len de gramínies ha baixat els últims dies lleugerament en tot el territori. Encara que els queda molt de recorregut per a emetre pol·len, tot apunta que els nivells es mantindran els pròxims dies.

El blet ha baixat lleugerament els nivells de concentració de pol·len, encara que manté nivells alts a la meitat sud. A la resta els nivells continuen baixos i no s’esperen canvis.

El pol·len de l’olivera han sigut el més destacable la setmana passada, amb pics molt importants dimarts i dimecres passats, que podrien ser el pic màxim d’enguany. Ara han baixat lleugerament els nivells, però encara poden tindre nous pics de concentració.

Les parietàries han tingut una gran variabilitat al llarg del territori. Les pluges han fet baixar les concentracions, però els pròxims dies i a llarg termini encara tindran pujades dels nivells de concentració de pol·len a l’atmosfera.

Si voleu saber com es fan els mesuraments, podeu veure aquesta notícia.

Els al·lergòlegs realitzen diferents tests per a poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si som al·lèrgics a més d'un tipus. Cada persona reacciona de manera distinta davant de la mateixa concentració de pol·len i, a més, té una sensibilització diferent, és a dir, la reacció de cada persona pot canviar segons el moment en què té lloc l'exposició.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona conega els seus llindars d'activació davant de diferents concentracions, i que se n'estiga informat en cada moment. Podeu trobar informació detallada en el web d'Avaic.

Podeu trobar molta més informació en el web d'AVAIC.

També et pot interessar

stats